Thursday, January 13, 2011

Pakar bidan dan sakitpuan





JADUAL KOS-KOS RAWATAN DI KLINIK DR. HAMID ARSHAT

Bil Kos-kosKali pertamaKali seterusnyaMengandungLain-lain
1RundinganRM 150 - RM150RM 60 - RM 100RM40
2Ultra-sound scanRM 50RM 50RM 40
3Prosedur - D&C


RM 1500++
4Hydrotubation


RM 500
5Pembedahan - ketidaksuburan


RM 5000-7000
6Pembedahan sakit - sakit puan


RM 6000 - RM 7000
7I.U.C.D. ( 3-5 tahun)


RM 200
8Bersalin biasa
- Kos Dr. Hamid sahaja



RM 1500
9- Cesar


RM 2200 - 2500
10- Kembar (bersalin biasa)


RM 1800
11- Kembar (bersalin cesar)


RM 2500
12I.U.I.


RMÂ 600++
13ubat-ubatan atau suntikan


RM 9 - RM 400
14Ujian-ujian Darah


RM 30 - 150++
15Ujian Air Mani


RM 50
16Ujian Pap Smear


RM 50
17Sunat bayi perempuan


RM 80
18Sunat bayi lelaki


RM 250
Ujian tiubs Fallopian dilakukan berasingan di Klinik Daya X-ray Mohan Jalan Raja laut. Kosnya sekitar RM 190.Â
Sila telefon 03 - 2094 5800 untuk maklumat lanjutberkenaan kos di klinik.
*HARGA TERTAKLUK PADA PERUBAHAN PADA BILA-BILA MASA

25 comments:

  1. salam dr...berapakah had umur sesuai utk hamil?

    ReplyDelete
  2. Salam..saya dh setahun berkawin tapi tak mengandung lagi sampai sekarang..apa masalah saya sebenarnya dr

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam,,akak boleh gunakan produk kami ,,
      Femenin dari company dr.rais group..
      boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut . 01959171127 (syazana)

      Delete
  3. Saya Dah Hampir Setahun Berkahwin Tapi Masih Belum Nampak Tanda2 Kehamilan...Cuma Saya Nak Tanya Sedikit.... Isteri Saya Last Period Pada 3 April Tapi 27 April Keluar Cecair Coklat Selama 3 Hari Dan Sekarang 17 May Ada Keluar Lagi Cecair Coklat... Mintak Tolong Jelaskan~ Terima Kasih~

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam,,akak boleh gunakan produk kami ,,
      Femenin dari company dr.rais group..
      boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut . 01959171127 (syazana)

      Delete
  4. Assalamualaikum doktor. Saya dr Pulau Pinang berusia awal 40-an dan mempunyai seorang anak lelaki berusia 11 thn. Ingin hamil kali kedua tp tidak berhasil. Telah menjalani pembedahan membuang cycst pada Sept 2009. Semasa mejalani laparascopy doktor memberitahu bhawa kedudukan ovari dan tiub follopio berada pada kedudukan yang tidak normal pada sebelah ovari kanan. Ini kemungkinan disebabkan oleh pembedahan lampau (caesar semasa kelahiran pertama). Adakah disebabkan oleh masalah ini, saya gagal utk hamil lagi? Apakah cara yg sesuai bg saya untuk cuba hamil? Sekiranya saya ingin dapatkan nasihat dan rawatan lanjut dari doktor, perlukah saya dptkan laporan lengkap pembedahan dr pihak hospital yg mengeluarakan laporan pembedahan. Saya ingin mendapat rawatan secepat mgkn memandangkan usia saya yg agak lewat.
    Sekian wassalam

    ReplyDelete
  5. Salam dr.saya sudah mempunyai 3 cahayamata perempuan dan teringin sekali untuk mendapatkan cahayamata lelaki pula.dari segi perubatan perlukah saya melakukan sesuatu untuk mencapai hajat saya ini disamping berdoa kapadaNya?

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum..saya salah seorang bakal ibu yang sedang hamil anak pertama.masalahnya saya telah didignosis mempunyai masalah bicornuate uterus. Sekarang kandungan sudah hampir 6 bulan..apa yang perlu saya lakukan kerana kandungan saya dikatakan berisiko.bagaimana nak pastikan kandungan saya sentiasa sihat..tq.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Tn. Doktor,
    Saya ni dah 5 tahun kahwi tapi belum mempunyai zuriat, boleh kah saya membuat temujanji rawatan berjumpa tn. doktor?

    ReplyDelete
  8. Assalam doktor, saya ingin meminta pendapat doktor.. sebenarnya pada bulan 5 saya period 13.5.2013..manakala pada bulan lepas saya kelewatan haid (17.6.2013) selama 3hari..dan hanya dtg 2hari sahaja..tapi saya membuat upt pada 17.7.2013 hasilnye -ve..sehingga hari ini saya tidak period lagi...apa perlu saya lakukan?sblom ni saya ada mengalami sakit perut, sakit belakang, cirit birit dan ada kala muntah..saya ada jumpa doktor dan check upt -ve pada 17.7.2013 doktor tersebut menyatakan saya gastrik...saya memakan ubat gastrik kemudian ok..tetapi sakit itu tetap ada doktor. Bantu saya doktor..saya keliru.. terima kasih wassalam.

    ReplyDelete
  9. Assalamulaikum doc,saya mengidap endosmetriosis & fibroid..Adakah keduanya kemungkinan boleh menjadi kanser rahim.Saya berusia 42 tahun.Apakah saya perlu membuang rahim bagi mengelakkan endosmetriosis &
    fibroid?

    ReplyDelete
  10. AsSalam Dr. Saya cuba call klinik tapi tak ada sesiapa yang jawab

    ReplyDelete
  11. assalammualaikum dr,rahim sy bakal menjadi seorng ibu.kandungan sy baru aje 5minggu masalah sy yelah menpunyai sakit darah tinggi sebelum khwin lagi dan umur sy 41tahun dn telah berkhwin dan pernah keguguran zuriat pertama skrg sy hamil kali kedua.apa yg harus sy buat untuk sy menjaga zuriat sy ni supaya selamat menlahir kan.sy berharap sgt dr,hamid dpt memberi sy tip2 untuk sy menjaga kesihatan sy...

    ReplyDelete
  12. Doc,saya ingin mengetahui kos pembedahan untuk buang fybroid dan cyst.kakak saya mempunyai fibroid dan syst sebesar 6cm

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum dr.. saya ada fibroid dan sekarang sedang mengangung 6 bulan anak pertama. berusia 38 tahun. dulunya saya mempunyai satu je fibroid kemudian sehingga kini dah ada 5 biji fibroid. kalau saya bersalin dan buang fibroid dengan doctor berapa kos yang perlu saya bayar? terima kasih.

    ReplyDelete
  14. Salam dok
    Saye nk tanye tntang kebingungan hati.

    Saye yati 25 dah bkhwin dan ade anak 1
    Awal bulan 1.16 saye ade inject depo. Untuk rancang keluarga. Tp 26.1.16 ade keluar darah warna cokelat selepas bersama suami saya. Darah tu macam keputihan.tp warna cokelat gelap.sampai ke hari ni dah 3 kali bersama suami. Darah tu still masih ade.seluar dalm sy hari hari kotor. Saye malu nk bgthu suami.tkut die jijik dengan saye. Kemaluan saye tak gatal pon
    Bau drah cokelat tu pon tak mcm bau darah.bau keputihan ade lah.

    Darah ape ni doc.

    ReplyDelete
  15. Salam dok
    Saye nk tanye tntang kebingungan hati.

    Saye yati 25 dah bkhwin dan ade anak 1
    Awal bulan 1.16 saye ade inject depo. Untuk rancang keluarga. Tp 26.1.16 ade keluar darah warna cokelat selepas bersama suami saya. Darah tu macam keputihan.tp warna cokelat gelap.sampai ke hari ni dah 3 kali bersama suami. Darah tu still masih ade.seluar dalm sy hari hari kotor. Saye malu nk bgthu suami.tkut die jijik dengan saye. Kemaluan saye tak gatal pon
    Bau drah cokelat tu pon tak mcm bau darah.bau keputihan ade lah.

    Darah ape ni doc.

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum doc. Sy br je lps buang sblh knn. Doc yg bedah sy kt tiub kiri sy ok xtersumbat tp terlalu byk tisu berselirat katanya... boleh hamil tp still high risk utk ektopik. Ada xubat2 or cara nak prevent dr ep ni berulang.. perlu x sy jalani laparoskopik. I really need u opinion. Pls do email me at fhaidatul84@gmail.com

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum doc. Sy br je lps buang sblh knn. Doc yg bedah sy kt tiub kiri sy ok xtersumbat tp terlalu byk tisu berselirat katanya... boleh hamil tp still high risk utk ektopik. Ada xubat2 or cara nak prevent dr ep ni berulang.. perlu x sy jalani laparoskopik. I really need u opinion. Pls do email me at fhaidatul84@gmail.com

    ReplyDelete
  18. assalammualaikum doc, sy sekrang mengadung nak masuk minggu ke 22 dlm minggu lepas sy scan doc yg scan tu cakap baby sy ok aktif sgt sgt tetapi bahagia kaki baby sy doc tu nak scan xberape nampak doc cakap sebab baby sy terlalu aktif dah bergerak2 sukar untuk melihat. adakah tu perkara biasa scan pd minggu 22 kurang jelas ini membuatkan sy risau akan kesihtan baby dlm kandungan sy ni? dan sy skrg mengalami demam batuk selsema gatal tekak berkahak yg sgt2 teruk sehinggakan sy terpaksa mengambil ubat selsema,kahak,demam,batuk hampir seminggu.. dan tekanan darah sy naik dengan mendadak dan tinggi, adakah akan ada masalah pd janin sekiranya sy skrg terlalu kerap mkn ubat mcm2 jenis dan sy sering minum air yg pahit2 seperti rebusan daun utk menurunkan darah tinggi sy ini. ni kandungan ke 3 sy dan yg terakhir sy betul2 risau akan keadaan baby dlm kandungan sy ni.. :( :(

    ReplyDelete
  19. qasehquiman@gmail.com sy berharap sgt doc dapat memberi pandangan atas masalah sy ni..

    ReplyDelete
  20. as salam.. saya ade membuat pregnancy test pada 4hb april 2016.. ade dua line .. satu tu sangat kabur.. sbelum buat tu.. sukar tidur kekiri xleh ke kanan xleh.. tido straight jea.. kalau lapar sampai sakit perut macam gastrik..8hb buat lg upt makin terang sikit daripada sebelum ni... 11hb saya pergi klinik kesihatan nak check kehamilan.. result negative.. semalam saya rasa semacam di rahim mencucuk2.. sekarang ni sangat la keliru adakah saya hamil atau tidak.. harap doc meberi nasihat dan pandangan masalah ini.. terima kasih

    ReplyDelete
  21. Assalammualaikum Dr. Hamid. Pada tahun 2014 saya ada buat operation buang endometriosis untuk kali permata di Hospital Sultanah Aminah (HSA) Johor dan pada 10/5/2016 saya check di HSA, saya disahkan ada kembali cyst tersebut. Saya baru berkahwin tahun lepas dan sedang berusaha untuk dapatkan zuriat. boleh bagi cadangan untuk rawatan cyst dan juga kesuburan. saya buntu juga ni..

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum Dr. Hamid. Pada tahun 2014 saya ada buat operation buang endometriosis untuk kali permata di Hospital Sultanah Aminah (HSA) Johor dan pada 10/5/2016 saya check di HSA, saya disahkan ada kembali cyst tersebut. Saya baru berkahwin tahun lepas dan sedang berusaha untuk dapatkan zuriat. boleh bagi cadangan untuk rawatan cyst dan juga kesuburan. saya buntu juga ni..

    ReplyDelete
  23. assalam doktor.adakah setlah 2 ceaser..drpd 4 kelahiran..yg kelima ni boleh normal?

    ReplyDelete